דפים

24 באפריל 2013

עוגת שיש עשירה רכה במיוחד



עוגת שיש עשירה ורכה במיוחד, חגיגה של טעמים בפה...


החומרים:


הבהרה: כאשר כתוב במתכון כוס, הכוונה היא לכוס חד פעמית.
6 חלבונים
3/4 כוס סוכר

6 חלמונים 
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים או כל משקה אהוב אחר
1 סוכר וניל
2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה

כוס אגוזים קצוצים
3 כפות גדושות קוקוס
1 כף קקאו גדושה


לציפוי:

שוקולד מריר
1 ריצ'/ שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים, כשנוצר קצף יציב מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבת קצף יציב ומבריק.
  2. בכלי נפרד מערבבים היטב את הסוכר וניל, הסוכר, הקמח והאבקת אפיה.
  3. בכלי נוסף מערבבים את השמן, מיץ תפוזים והחלמונים.
  4. מוסיפים את תערובת הנוזלים, לסירוגין מוסיפים את תערובת החומרים היבשים במינימום ערבוב.
  5. מחלקים את התערובת ל2 קערות. באחת מוסיפים את הקקאו, בשניה מוסיפים את האגוזים והקוקוס. את התוספות מוסיפים בתנועות עטיפה עדינות ובמינימום ערבוב (אם לא אוהבים, אפשר לוותר על אחד מהם ולהוסיף יותר מהתוספת השניה).
  1. שופכים את התערובת הראשונה לתבנית, מעליה שופכים את התערובת השניה. בתנועות מפותלות יוצרים צורת שיש.
  1. אופים בחום 170-180 מעלות עד שהקיסם יוצא מעט לח, ללא תערובת בצק, שימו לב - היזהרו מאפית יתר. (כ40 דקות, תלוי בתנור)

המלצה לשדרוג העוגה:

בסיר קטן שמים שמנת מתוקה/ריץ עם 100 גרם שוקולד מריר. מחממים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהשוקולד נמס ומתאחד ויוצקים על העוגה.




בהצלחה, ואל תשכחו לספר איך יצא... :)



בתיאבון!




2 comments:

  1. היי,
    המידות הן לפי הסט האוניברסלי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, תודה על השאלה. יש הבהרה בתחילת המתכון.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...