דפים

1 ביוני 2013

עוגת שכבות של פעם

את העוגה הזו למדתי מאמא שלי וזוהי העוגה האהובה ביותר על בעלי. לא משנה שיש עוד הרבה עוגות שהוא טוען שהן הכי הכי, אבל את העוגה הזו הוא באמת הכי אוהב. זו לא עוגה של ערבוב חומרים ודי, זו עוגה שיש בה תהליך והתעסקות ולכן כשאני עושה אותה (וזה לא קורה כל יום וגם לא כל שבוע) זה יום חג וחגיגה אמיתית. אני אף פעם לא אעשה אותה בתבנית בינונית, רק בתבנית גדולה. זו עוגה שווה שווה...



המתכון במתכונת הנוכחית מתאים לתבנית בינונית, אם אתם רוצים כמות גדולה היחס הוא 1:1.5



החומרים:

הבהרה: כאשר כתוב במתכון כוס, הכוונה לכוס חד פעמית.

לבצק פריך:

1/3 3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1/3 1 מחמאה
6 כפות מים
1 חלמונים

למילוי השוקולד:

1/3 כוס מים
2/3 כוס סוכר
130 גרם שוקולד לבישול/ שוקולד מריר
2 כפות קקאו


בנפרד:
30 גרם מחמאה
3 חלמונים
2 כפות קמח
2 כפיות אבקת אפיה

לקצף:

4 חלבונים
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

בצק פריך -
  1. מערבבים תחילה את כל החומרים היבשים לפיזור אחיד של האבקת אפיה והסוכר.
  2. מוסיפים את החומרים הלחים ולשים במינימום לישה עד שנוצר בצק. מכניסים למקרר. (אל תנסו להחליף את המחמאה בשמן, גם לא את חלקה כי אני כבר ניסיתי וזה לא מתאים).

המלית -  

  1. בסיר קטן שמים את המים הסוכר הצמקאו והקקאו ומביאים להמסה מלאה תוך כדי ערבוב. הקפידו על ערבוב בהפרשי זמן קצרים כדי שהמסה לא תחרך.
  2. מוסיפים את המחמאה וממיסים אותה מערבבים עד לאיחוד מלא.
  3. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים מיד ובמהירות שהחלמון לא יקרש מהחום.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים היטב.
  5. מניחים בצד לצינון מלא.
לקצף - 
  1. מקציפים את החלבונים עד להיווצרות קצף לבן ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, מקציפים עד לקבלת קצף חזק ומבריק.


הרכבת העוגה:

  1. מוסיפים את הקצף לתערובת השוקולד בתנועות עטיפה עדינות שלא לשבור את הקצף.
  2. .מחלקים את הבצק ל2 חלקים ומקמחים את משטח העבודה. מרדדים משטח בגודל התבנית.
  3. מקמחים אותו ובעזרת מערוך מרימים אותו אל התבנית.
  4. מסירים עודפי בצק ומצרפים אותם לבצק שנותר.
  5. מעל הבצק שבתבנית יוצקים את התערובת השוקולדית ומיישרים את גובה פני העוגה.
  6. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק שנותר לגודל התבנית ובעזרת מערוך מרימים את הבצק.
  7. מניחים בעדינות על גבי התערובת.
  8. אופים בחום של 170 מעלות כ40 דקות עד שהקיסם יוצא נקי ללא תערובת שוקולד.
  9. לאחר צינון מוחלט של העוגה מקשטים בא. סוכר.
יאמי.


בהצלחה, ואל תשכחו לספר איך יצא... :)


2 comments:

  1. שלום למה אנני מצליחה להרשם לעדכונים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אודליה זיגאור2 ביוני 2013 בשעה 23:05

      היי עידית
      יש בעמוד למעלה מצד ימין חלון עם הכותרת: FOLLOW BY EMAIL. מכניסים שם את כתובת המייל ולוחצים על SUBMIT.
      אח"כ עוברים למייל ובהודעה שמקבלים לוחצים על הקישור וכך נכנסים לרשימת התפוצה ומקבלים עדכונים שוטפים למייל.

      הוספתי בעמוד למעלה מצד ימין גם את האופציה לעדכוני RSS

      מקווה שעזרתי, עדכני אותי אם יש בעיה...
      יום נפלא :)

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...