דפים

10 ביוני 2013

טורט שוקולד חלומי עם טריק

לפני שאני הולכת לבקר את אימי אני תמיד שואלת אותה איזה עוגות היא מזמינה, יש עוגה שהיא אף פעם לא מוותרת, על העוגה הזו. זו עוגה שוקולדית משגעת וממכרת שאת המתכון שלה אני לא מחליפה בשום מתכון אחר...




החומרים:

הבהרה: כאשר כתוב במתכון כוס, הכוונה לכוס חד פעמית.

לקצף:

6 חלבונים
3/4 כוס סוכר

בנפרד:

כוס שמן
4 כפות קקאו (אפשר להמיר 2 כפות קקאו בשוקולית, למי שאוהב)
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
6 חלמונים
2 כוסות קמח מנופה
2 אבקת אפיה
כוס מים פושרים, מעט חמימים.

לציפוי:

1 שמנת מתוקה/ריץ'
1 שוקולד חלב/מריר

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  2. בכלי נפרד מערבבים את השמן, החלמונים, סוכר וניל, קקאו(שוקולית) והסוכר. מערבבים היטב ומוודאים שאין גושים.
  3. מוסיפים את התערובת לקצף בתנועות עטיפה עדינות.
  4. את הקמח והאבקת אפיה מערבבים בכלי נפרד ומוסיפים אותו לתערובת בהדרגה לסירוגין מוסיפים את המים.
  5. לאחר שוידאנו שהתערובת אחידה יוצקים אותה לתבנית בינונית.
  6. אופים בחום בינוני כ170 מעלות עד שקיסם יוצא מעט לח ונקי מתערובת. חשוב, חשוב, חשוב להקפיד על זמן אפיה ולכבות בזמן את התנור (בטוסטר-אובן זמן האפיה כ30 דקות, בתנור אפיה רגיל כ40 דקות מומלץ לבדוק מס' דקות קודם).
  7. בכלי קטן ועל גבי להבה נמוכה ממיסים את השוקולד בריץ'. מערבבים היטב ומקפידים על מינימום זמן על האש.
  8. ועכשיו לטריק. מחוררים את העוגה בעזרת קיסם או מזלג ויוצקים את השוקולד בעודו רותח. השוקולד מחלחל לעוגה ונוצרים בורות שוקולד קטנים ומפתיעים שמקפיצים את הטעם של העוגה.
  9. טעיםםם...
בהצלחה, ואל תשכחו לספר איך יצא... :)




מישהו לקח מפה ביס...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...