דפים

19 ביוני 2013

עוגת מוס קייצית ומפנקת

עוגת מוס קייצית ומפנקת שלא תפסיקו ליישר.

* לרגישים לגלוטן - אפשר להמיר את הקמח בקמח תמי או בקמח קונדיטור. למשתמשים בקמח קונדיטור יש להשמיט את האבקת אפיה.
*אפשר לוותר על השכבה האמצעית החומה למי שלא מעוניין בביצים חיות. מדלגים על שלבים 4 ו 6 שמופיעים במתכון ואופים את כל התערובת. תתקבל עוגה עם 2 שכבות, שכבה אפויה חומה ושכבה לבנה קרמית. 
*למי שמתקשה לוותר על שכבה נוספת ומעוניין ב3 שכבות, אפשר להכין מוס שוקולד מגאנש מוקצף, תצטרכו בנוסף לרכיבים של המתכון עוד שוקולד מריר 100 גר' ושמנת מתוקה/ריץ (הסבר בסוף המתכון)
                     


החומרים:

הבהרה: כאשר כתוב במתכון כוס, הכוונה לכוס חד פעמית.
200 גרם שוקולד לבישול
150 גרם מחמאה
7 ביצים מופרדות טריות (עדיף בתוך 3 ימים מיום ההטלה)
1 כף נס קפה
2/3 כוס סוכר + 2 כפות
3 כפות קמח
1 אבקת אפיה
חצי כוס אגוזים קצוצים
1 שמנת מתוקה/ריץ
חצי כפית קפה נמס

לקישוט:

50 גרם שוקולד מריר

                      

אופן ההכנה:


  1. ממיסים בסיר קטן על אש נמוכה את השוקולד לבישול ואת המחמאה. מסירים מהאש.
  2. מקציפים את החלבונים, כשנוצר קצף מוסיפים בהדרגה 2/3 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  3. מוסיפים בהדרגה את החלמונים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב ומיד שהחלמונים לא יתקשו. מוסיפים כף קפה נמס ומערבבים היטב.
  4. מכניסים למיקרוגל ל10 שניות ל"הריגת" חיידקים.
  5. מעבירים את הקצף לתערובת השוקולד ומאחדים בתנועות עטיפה עדינות עד לאיחוד מלא.
  6. מחלקים את התערובת ל2 חלקים. חלק אחד שומרים בקירור. 
  7. בכלי נפרד מערבבים היטב את הקמח, א. האפיה והאגוזים ומוסיפים את התערובת הזו לתערובת השוקולד בתנועות עטיפה.
  8. יוצקים לתבנית בינונית ואופים בחום נמוך (160 מעלות) כ20 דקות. מצננים.
  9. יוצקים את תערובת השוקולד (ששמרנו במקרר) על העוגה האפויה, מיישרים ומקפיאים לשעתיים.
  10. מקציפים את הקצפת עם הסוכר ונס הקפה ומורחים מעל שכבת המוס הקפואה.
  11. מקפיאים כ10 דקות ומקשטים בשוקולד מגורד.  

           

    *מוס מגאנש מוקצף - ממיסים שוקולד מריר ושמנת מתוקה עד לאיחוד מלא. מכניסים לקירור ל4 שעות, מקציפים עד להיווצרות מוס שוקולדי. להיזהר מעודף הקצפה...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...