דפים

21 ביולי 2013

אלפאחורס

עוגיות אלפאחורס, יש מישהו שיכול לעמוד בפניהן? מתכון ספרדי אותנטי לעוגיות המהממות האלו....






החומרים:

2/3 1 כוסות קמח
1/2 2 כוסות קורנפלור
1 שקית אבקת אפייה
200 גר' חמאה או מחמאה
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 חלמונים
1 כוס ריבת חלב
קוקוס לקישוט


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 150 מעלות

  1. מקציפים חמאה עם סוכר והווניל עד לקבלת קרם. 
  2. בכלי נפרד מערבבים את הקמח, הקורנפלור והאבקת אפייה.
  3. מוסיף את הביצים אחת אחת תוך הקצפה, כשאחת נבלעת בתערובת מוסיפים את השניה.
  4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, הקורנפלור ואבקת אפייה. ממשיכים לערבל עד שנוצר בצק רך ונעים.
  5. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ על גבי משטח מקומח, מומלץ לרדד את הבצק ע"ג נייר אפיה.
  6. קורצים עיגולים בגודל הרצוי ומסירים את העודפים מסביב.
  7. אופים במשך כ15 דקות עד שהעוגיות קשות בקצוות, הן אמורות להיות בהירות!
  8. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  9. מורחים ריבת חלב על עוגיה ומצמידים אליה עוגיה נוספת.
  10. מורחים את הקצוות בריבת חלב ומגלגלים בקוקוס.

זה מה שנשאר...



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...