דפים

8 ביולי 2013

עוגת שמרים רכה במיוחד (פרווה)




את העוגה הזו הכנתי לשבת וכמובן שהיא חוסלה בקצב מדהים ואז ניגשה אלי הנסיכה הקטנה ושאלה: "אמא, תכיני את העוגה הזו עוד פעם? כי אני מאודדד אוהבת אותה..." ומי שמכיר אותה יודע שהיא ואוכל אלו 2 קווים מקבילים שאני מקווה שאי פעם יפגשו. אז אחרי כזו בקשה ממיסת לב כמובן שהכנתי עוד...





החומרים:

(4 עוגות בתבנית אינגלישקייק)
הבהרה: כשכתוב כוס הכוונה ל180 מ"ל.

1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
1/3 כפית מלח
2 כפות שמרים יבשים או 1 שקית שמרים יבשים (שמרית)
1 כוס שמן
1.5 כוסות מים קרים
3 ביצים

חלמון לציפוי

למילוי:

ממרח שוקולד אהוב
אגוזים קצוצים

או:

חצי קופסת ממרח תמרים
2 כפות קקאו
כוס סוכר
1 כוס שמן
כפית קינמון

לסירופ:

חצי כוס סוכר
חצי כוס מים רותחים





אופן ההכנה:


  1. שמים בקערה את הקמח המנופה ואת השמרים, בצד שני שמים את הסוכר והמלח ומערבבים לאוורור החומרים.
  2. מוסיפים את הנוזלים עד לקבלת עיסה דביקה מעט.
  3. לשים כ 10 דקות במיקסר או רבע שעה ביד.
  4. מניחים להתפחה עד להכפלת הכמות.
  5. מחלקים את הבצק ל4 חלקים.
  6. מרדדים חלק אחד למלבן ארוך ברוחב התבנית
  7. מורחים את המילוי בנדיבות, מפזרים אגוזים קצוצים (מי שאוהב)
  8. מגלגלים לרולדה מהרוחב ונקבל רולדה קצרה ושמנה.
  9. בעזרת סכין חדה חוצים את הרולדה לאורכה.
  10. מלפפים את 2 הרצועות אחת עם השניה כמו חבל ומקפידים שהצד הפתוח יהיה כלפי מעלה.
  11. מניחים בתבנית אינגלישקייק לעוד 10 דקות.
  12. מברישים בתערובת חלמון מעט מים ושמן. 
  13. אופים בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות, מומלץ לבדוק את תחתית העוגה האם היא אפויה מספיק.
  14. מחכים להצטננות ובנתיים מכינים את הסירופ. מרתיחים בכלי קטן את הסוכר ואת המים הרותחים עד להמסה מלאה של הסוכר, מבשלים את התערובת לעוד מספר דקות.
  15. מברישים את העוגה.
  16. עוצמים עיניים ונהנים מכל ביס.



14 תגובות:

  1. גם בכוסות חד פעמי יש המווווון מידות..
    אם תוכלי לבדוק כמה מ"ל יש בכוס שהשתמשת זה יעזור מאוד
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, הכוס שאני השתמשתי מכילה 180 מ"ל

      מחק
  2. שלום האם אפשר להקפיא את העוגות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט, הן נשמרות מעולה בהקפאה. אני מקפיאה קבוע כמה פסים וכשמפתיעים אותי אורחים זה פתרון מעולה...

      מחק
  3. תודה על המתכון. העוגות יצאו מעולה.

    השבמחק
  4. אחלה מרשם! תעסוקה נפלאה לילדים היום בשלג, תודה!!

    השבמחק
  5. למה מים קרים ולא פושרים??

    השבמחק
    תשובות
    1. מ2 סיבות:
      1. השמרים מתפתחים טוב יותר במים קרים.
      2. משך הלישה מרובה והמים הקרים שומרים ע"כ שהשמרים לא יחמיצו...

      מחק
  6. למה מים קרים ולא פושרים??

    השבמחק
  7. מה הכוונה בללפף את 2 הרצועות אחת עם השניה? האם הכוונה בעשיית צמה?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...