דפים

1 בספטמבר 2013

עוגת דבש מנצחת

אם אתם מחפשים את המתכון של עוגת הדבש הטובה ביותר, עצרו! המתכון הזה לפניכם. זהו מתכון הילדות שלי שאני מכינה אותו כל שנה מחדש ולא מחליפה אותו בשום מתכון מוצלח אחר.
המתכון הוא של נירה שויאר המיתולוגית, עוגה גבוהה, רכה ונמסה, עם טעם וריח משכרים, לא מסובכת וטעימה ברמות קשות. אז נכון שיש הרבה עוגות דבש מעולות אבל אם אתם מחפשים עוגת דבש אמיתית וטעימה ללא מתחרים עם ארומה משכרת הגעתם למתכון הנכון, תיהנו.
העוגה הזו במיטבה לאחר יומיים הטעמים יותר מודגשים ולכן מומלץ להכין אותה מראש, היא מעולה גם בהקפאה, אולי אף יותר...

הערה: את המתכון הזה ניסיתי להכין עם דבש של מותג בית (רשתות השיווק משווקות מוצרים עם הלוגו שלהן) לצערי אני יכולה לומר שזה לא הולך והדבש מהסוג הזה לא מוצלח בעוגות האלה, העוגות נופלות. לכו על דבש מקורי דוג' יד מרדכי או כל חברה טובה וידועה אחרת, אל תתפתו למוצרים לא מוכרים, לא בעוגות. מניסיון.

החומרים:

קערה א'

3 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס דבש
כוס קפה שחור חזק פושר (2 כפות גדושות של קפה)
כפית קינמון

קערה ב'

3.5 כוסות קמח
1 כפית א. אפיה
1 כפית סודה לשתיה
כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)

לקצף

3 חלבונים
רבע כוס סוכר.

לקישוט  - לא חובה

שקדים מולבנים
כף דבש מהולה בכף מים רותחים


אופן ההכנה:


  1. בקערה א' מערבבים את כל החומרים, שמן, דבש, קפה, סוכר, חלמונים, קינמון לתערובת אחידה.
  2. בקערה ב' מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, א. האפיה, סודה לשתיה (ואגוזים) מערבבים היטב לפיזור שווה של כל החומרים.
  3. מוסיפים את קערה ב' לתוך קערה א' בהדרגה תוך כדי ערבוב תמידי עד ששתי התערובות מתאחדות.
  4. מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים את הסוכר ומקציפים לעוד מס' דקות. מתקבל קצף רך.
  5. מקפלים את הקצף לתוך התערובת בתנועות עטיפה רכות, מלמטה למעלה עד שהקצף נבלע בתערובת.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ומי שמעוניין זה הזמן לפזר את השקדים המולבנים.
  7. אופים בחום של 170 מעלות בין 45 דקות לשעה.
  8. כלל חשוב מאוד: בעוגה זו הקפידו במיוחד להימנע מאפית יתר כשהעוגה נראית מוכנה תבדקו אותה עם קיסם או סכין ואמדו כמה זמן עוד היא תצטרך. מכיוון שמשך האפיה משתנה מתנור לתנור אין מס' דקות מדויק. מיד כשהסכין יוצא ללא תערובת יש לכבות את התנור, אם יש מעט לחות או פירורים זה מעולה, העוגה מוכנה ויש לכבות מיד.
  9. השאירו את העוגה בתנור להצטננות, העוגה טעימה לאחר יום ולאחר יומיים היא משביחה אף יותר.
  10. להברקת השקדים (למי שבחר להוסיף) לאחר שהעוגה הצטננה מורחים כף דבש מדוללת במים רותחים.

בתיאבון ושנה מתוקה!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...