דפים

11 בספטמבר 2013

עוגת פירורים פריכה במילוי שוקולדי נמס

עוגת פירורים פריכה במילוי שוקולדי נמס ומתפורר, כייף אמיתי עם קפה ליד וגם בלי ואפשר גם להחליף את המילוי השוקולדי במלית ריבת תות אמיתית עם שברי אגוזי מלך קצוצים - פשוט חלום! תהנו.





הרכיבים:

תבנית בינונית

לבצק פריך:


4.5 כוסות קמח
1.5 שקיות אפיה (15 גר')
3/4 כוס סוכר
300 גר' מחמאה/מרגרינה
2 כפות שמן
6 חלמונים


למילוי השוקולד:

רבע כוס מים
3 כפות קקאו
7 כפות סוכר
25 גר' מחמאה/מרגרינה


למי שמעדיף מלית ריבה:

כוס ריבת תות מרוככת במעט מים רותחים
כוס אגוזי מלך קצוצים


לשכבת ציפוי:

6 חלבונים 
1.5 כוס סוכר
4 כפות גדושות אינסטנט פודינג


אופן ההכנה:



  1. מכינים את מילוי השוקולד, שמים את כל הרכיבים למעט המחמאה בסיר קטן ומבשלים על להבה קטנה עד להמסת הסוכר.
  2. מכבים את האש ומוסיפים את המחמאה מערבבים עד להמסה מלאה.
  3. מניחים בצד להצטננות.
  4. מכינים את הבצק, מערבבים תחילה את החומרים היבשים ולאחר מכן מוסיפים את החומרים הלחים ולשים לבצק במינימום עיבוד.
  5. מהבצק מוציאים חתיכה בגודל של תפוח אדמה בינוני ושומרים בהקפאה.
  6. את הבצק הנותר שוטחים בתבנית בינונית ואופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה, כ15 דקות. הבצק אמור להיות ראוי לאכילה אבל לא אפוי מידי.
  7. בזמן האפיה מקציפים את החלבונים, כשנוצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את האינסטנט פודינג ומקציפים עוד כדקה.
  8. מורחים את מילוי השוקולד על הבצק. אם רוצים מלית ריבה מורחים את הריבה ומפזרים עליה את האגוזים הקצוצים.
  9. מעל השוקולד מורחים את הקצף, מומלץ לפזר תלוליות של קצף ובעזרת מרית לאחד בין החלקים ולהחליק.
  10. מגרדים מעל את הבצק ששמרנו בהקפאה ואופים עוד כ10 דקות/ רבע שעה עד להזהבת הפירורים.
  11. בתיאבון.                                                 

                                  

2 comments:

  1. העוגה יצאה טעימה מאד מאד!! למרות ששכחתי חלק מהמרגרינה. היא אמנם מתפוררת אבל הטעם מעולה! והיא קלה להכנה. אין ספק שאכין אותה שוב.

    השבמחק
  2. איזה כייף לשמוע, תודה ששיתפת, תהנו וגמר חתימה טובה :)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...