דפים

16 בספטמבר 2013

עוגת שכבות עסיסית במילוי מוס שוקולד

עוגת שכבות רכה רכה ללא חומרי התפחה, במילוי גאנש מוקצף, מממ...
                         

הרכיבים:

הערה: כוס שווה ל180 מ"ל 
תבנית עגולה מס' 24

8 חלמונים
4 כפות שמן
4 כפות מיץ לימון
2 שקיות סוכר וניל

8 חלבונים
3/4 1 כוסות סוכר

2 כוסות קמח

מיץ תפוזים להרטבת העוגה


למילוי גאנש מוקצף:

100 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה/ריץ


לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה/ריץ'

לקישוט:
קרוקנט לוז/ קוקוס/ קצפת לבחירתכם.
                      

אופן ההכנה:

  1. שוברים את חפיסת השוקולד של המילוי לכלי בינוני.
  2. מחממים את הריץ' עד לנקודת רתיחה ושופכים על השוקולד השבור.
  3. מניחים למס' דקות ומערבבים היטב להמסה מלאה של השוקולד.
  4. מקררים ל4 שעות במקרר.
  5. בנתיים מערבבים יחד את החלמונים, שמן, מיץ לימון והסוכר וניל בקערה נפרדת.
  6. מקציפים את החלבונים וכשנוצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  7. מוסיפים את תערובת החלמונים שבקערה לקצף בתנועות עטיפה.
  8. מוסיפים את הקמח בתנועות עטיפה.
  9. מחלקים את התערובת ל4 חלקים. 
  10. מרפדים תבנית בנייר אפיה (גם בדפנות- חותכים רצועת נייר אפיה ומקיפים את התבנית מבפנים) ואופים כל חלק בנפרד בחום בינוני (כ170 מעלות) כ10 דקות, מניחים להצטננות מלאה.
  11. מרטיבים את השכבות האפויות במיץ תפוזים ומניחים להן לספוג את המיץ.
  12. מקציפים את הגאנש שקררנו עד להיווצרות מוס.
  13. מורחים על השכבה הראשונה רבע מהמוס ומניחים מעל שכבת עוגה ושוב רבע מהמוס וחוזר חלילה עד שהרכבנו את כל השכבות.
  14. מצפים את העוגה ברבע המוס הנותר ומחליקים.
  15. שוברים את חפיסת השוקולד של הציפוי לכלי בינוני.
  16. מחממים את הריץ לנקודת רתיחה ושופכים על השוקולד השבור.
  17. מניחים למס' דקות ומערבבים היטב להמסה מלאה.
  18. יוצקים את הגאנש במרכז העוגה ומניחים לה לנזול לצדדים.
  19. מקשטים בקרוקנט לוז או בקוקוס או בקצפת, לפי הטעם.
  20. בתיאבון...




2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...